Mikä skolioosiblogi? Mikä skolioosikirja?

Kirjoitimme äitinä ja tyttärenä vuonna 2014 kirjan omista kokemuksistamme skolioosin kanssa ja aloimme samana vuonna kirjoittaa kirjan ohelle blogia. Aikaisempi, muutaman vuoden vanha blogi on ulkoasultaan jo ajastaan jäänyt ja muutenkin tuntuu siltä, että haluamme kirjoittaa myös tuoreesti aiheesta. Tämä blogi on jatkoa tuolle viisi vuotta sitten alkaneelle kirjoitusten sarjalle uusissa kansissa. Nostamme tänne uusien tekstien lisäksi myös poimintoja aiemmasta blogista. Muistutuksena siitä matkasta, mitä itse olemme käyneet ja tsemppinä toisille.

Kaisalla todettiin skolioosi 7-vuotiaana ja hän kävi lävitse kymmenen vuoden korsettihoidon. Kun hoito oli ohi ja Kaisa 16-vuotias, kirjoitimme kirjan aiheesta tueksi toisille pitkän sairastamispolun kulkeville. Sekä nuorille että heidän läheisilleen.

Kaisan kymmenen vuoden korsetit. Kuva: Magi Viljanen

Tässä blogissa kerromme tunnelmista vuonna 2019 ja siitä eteenpäin, keräämme tuoretta tietoa skolioosista ja tsemppaamme toisia omalla matkallaan. 

Blogin materiaalista osa päätyy “Murrosiän mutka – Kaisan tarina skolioosista” -kirjan päivitettyyn painokseen, joka tulee sähköisenä versiona kesällä 2020. Samaan aikaan käännämme kirjan myös englannin kielelle. Kasvavan tytön ja hänen perheensä kokemukset ovat samanlaisia kulttuurista riippumatta.

Kirjan 1. painosta on jäljellä vielä muutama kappale, jos haluat saada vielä sen itsellesi. Kirja on 1. suomenkielinen tietopaketti aihesta. Se on myös kertomus päättäväisyydestä ja rakkauden voimasta. Kirjassa tytär ja äiti kertovat tarinansa. Vuosien mittaan olemme saaneet siitä paljon hyvää palautetta. Kirja ei syntynyt turhaan.

Tilaukset: marja.heinonen@gmail.com. Hinta 20€+postituskulut 3,5€

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: